Zaglavlje

Kako ukloniti bore oko očiju?

Kako ukloniti bore oko očiju?

Kao što znate, bore oko očiju se obično pojavljuju uvek prve, ali to ne znači početak starenja. Naime, starenje je jedan od prirodnih uzroka bora ispod očiju, dok drugi i najčešći uzrok – je pogresna nega kože oko očiju ili nedostatak njene vlažnosti. Ne dobijajući potrebnu količinu vlage, koža oko očiju ubrzano gubi elastičnost i postaje suvlja i lako rastegljiva, rezultat čega je- formiranje bora.

Stoga, da bi sprečili pojavu bora ispod očiju, počnite da vodite računa o svojoj koži još u mladosti. Pokušajte da izaberete lagane hidratantne gelove ili kreme, koji su posebno naznačeni za kožu ispod očiju. A mi Vam predlažemo narodne recepte protiv bora oko očiju, koje možete sami napraviti kod svoje kuće.

Da bi ste navlažili kožu ispod očiju – namažite je razmućenim žumancetom i posle 15-20 minuta isperite mlakom vodom. Ali, ako već imate bore ispod očiju, pomešajte žumance sa biljnim uljem u jednakim proporcijama.

krastavac-za-oci

Maske protiv bora oko očiju

Hlebna maska „pegla“ bore oko očiju. Natopite komad belog hleba (bez korice) u blago zagrejanom biljnom ulju ili u istopljenom puteru. Ovu smesu nanesite na kožu ispod očiju i ostavite na 20-25 minuta. Posle se umijte sa toplom vodom.

U principu, ulje kao i puter je dobar narodni lek za bore oko očiju. Na primer, maslac može da se koristi kao noćna krema. Samo polako ga utapkajte krajevima prstiju u kožu oko očiju i ostavite na celu noc. Ili namažite kožu oko kapaka biljnim uljem i ostavite tako preko noći.

Hranljiva maska za bore oko očiju. 1 žumance promešajte sa pola kašičice rastopljenog meda i dodajte 1 kašičicu ovsenih pahuljica. Sve dobro promešajte i nanesite na kožu oko očiju, posle 10 minuta operite mlakom vodom.

Jos jedan recept hranljive maske koja pomaže nestanku bora oko očiju. Pomesajte pola kašike masnog sira sa pola kašiice rastopljenog meda i jednom kašikom biljnog ulja. Dodajte jednu kašiku toplog mleka, sve lepo izmešajte. Nanesite smesu na kapke i predeo oko njih na 10-15 minuta, zatim isperite toplom vodom.

Hidrantna maska za kapke koja je korisna i za uklanjanje bora oko očiju. Promešajte 1 žumance sa kašičicom istopljenog meda, kašičicom masne pavlake, kašičicom biljnog ulja i 2 kašičice toplog mleka. Sve dobro izmešajte i nanesite na kožu ispod očiju na 10-15 minuta. Uklonite sa komadićem vate natopljenom u toplom mleku.

Banana maska za bore oko očiju. 1 kašiku izgnječene banane pomešajte sa istom količinom istopljenog putera. Nanesite smesu na kožu ispod očiju, lagano utapkajte vrhovima prstiju i ostavite na 20 minuta. Zatim operite mlakom vodom.

Vitaminska maska protiv bora oko očiju. Dobro izgnjeciti 1 kajsiju. U kašiku dobijene smese dodati kašičicu biljnog ulja ili masne pavlake. Promešajte i nanesite na predeo ispod očiju i ostavite na 20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Jos jedan, ali i dalje najbolji narodni lek, koji potpomaže uklanjanju bora oko ociju. 1 kašiku semena lana zalijte sa pola čaše hladne vode. Prokuvajte, dok se ne stvori gusta smesa. Procedite i ohladite. Smesu nanesite na predeo oko očiju. Nakon 25 minuta isperite toplom, a zatim hladnom vodom.

Da bi ste umanjili bore oko očiju i sprečili nastanak novih, jedan od najefikasnijih je biostimulativni sok aloe, eliksir lepote i mladosti za žene.

Povezane vesti