Zaglavlje

Shock-wave terapija, najbolji način za lečenje bola, ali i za uklanjanje celulita

Shock-wave terapija, najbolji način za lečenje bola, ali i za uklanjanje celulita

Šta je Shock-wave terapija?

Shock-wave terapija svoju primenu nalazi u lečenju bolnih stanja zglobova, mišića, tetiva i ligamenata kao i u estetskoj medicini kod uklanjanja celulita.

Shock-wave terapija predstavlja revolucionarnu terapiju u medicini, funkcioniše emitujući radijalne udarne talase koji putuju brže od zvuka. Najčešća upotreba shockwave terapije je u lečenju bolova i bolnih stanja koštano mišićnog sistema. To je terapija visokoenergetskim, zvučnim talasima koji se preko kože unose u telo na željenu dubinu gde oslobađaju dovedenu kinetičku energiju i tako razbijaju kalcifikat.

Primena Shockwave terapije u lečenju bola

shockwave-bol-u-ramenuJedna od prednosti Shockwave terapije je izuzetno široka primena u lečenju bola, posebno u slučaju oštećenja tkiva na pripojima sa kostima. Lečenje tegoba koje pacijenti imaju sa velikim zglobovima poput ramena, lakta kolena, kukovima uz pomoć shockwave aparata daju najbolje rezultate.

Često su upale tetiva, tetivnih ovojnica, ligamenata, ligamentarnih pripoja i burzi praćene taloženjem kalcifikata što smanjuje obim pokreta i čini ih bolnim. Schock-wave talasi razgrađuju kalcifikat pod pritiskom, sa velikom preciznošću delovanja, bez oštećenja okolnog tkiva. Schock-wave terapija je jedina alternativa operativnom lečenju kalcifikata.

Shockwave terapija daje odlične rezuktate kod sledećih stanja:

 • Plantarni Fascitis – bol ispod pete
 • Istegnuća mišića
 • Adductor Tendonitis – bol u preponama
 • Upala tetiva u ručnom zglobu
 • Bekerova cista – bol u zatkolenoj jami
 • Bol u ramenu – iščašenje i nestabilno rame
 • Povrede ahilove tetive
 • Uganuća skočnog zgloba
 • Hondromalacija patele
 • Bolovi u laktu – Teniski lakat
 • Bolovi u leđima
 • Bolovi u kuku
 • Loše držanje tela
 • Bol u vratu – cervikalni sindrom
 • Petni trn
 • Mortonov neurom
 • Kalcifikat ramena i burzitis

Detaljnije o primeni Shockwave terapije u lečenju bola i bolnih stanja saznajte ovde:

SHOCKWAWE TERAPIJA RADIJALNIM UDARNIM TALASIMA

Primena Shockwave terapije u eliminciji celulita

anticelulitPrimena shockwave terapije svoje mesto nalazi i u estetskoj medicini. Shockwave talasi koriste kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita kod žena: fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju masnoće u donje slojeve dermisa.

Mehanički utiče na vibriranje tkiva u celulitom zahvaćenim delovima tela poboljšavajući pri tom izgled kože, te se postiže efekat zatezanja vezivnog tkiva čime se pospešuje elastičnost.

Proticanje povećane vaskularizacije (organski procespri kojem se u tkivu podstiče kapilarizacija), omogućavajućibolju razmenu materije u vezivnom tkivu, stvaranje inflamatorne reakcije na tretiranom području čime se oslobađaju upalni medijatori čime se stvara kolagenski “omotač” u srednjim i spoljašnjim slojevima kože.

Detaljnije o primeni Shockwave terapije u otklanjanju celulita možete saznati ovde:

ANTICELULIT TRETMANI

Prednosti primene shockwave terapije

Razlozi zbog kojih je primena radijalne shockwave terpije u rehabilitacionom procesu pacijenata značajna je i to što dolazi do: SMANJENJA BOLA, UBRZAVANJA METABOLIZMA, REVASKULARIZACIJE TKIVA I NORMALIZACIJE MIŠIĆNOG TONUSA.

Ono što je ključno i što pravi razliku u efikasnosti delovanja je sam aparat, odnosno sonda koja se koristi. Kod standardnih aparata talasi prodiru oko 3 centimetra u tkivo.

Kod novih aparata talasi prodiru i do 6 centimetara u tkivo, mnogo su bolje i uže fokusirani što omogućava daleko preciznije delovanje i skraćuje broj dolazaka i vreme koje je potrebno da se problem otkloni!

Shock-wave terapija

Povezane vesti

4 komentara

 1. mirjana petkovic

  Imam problem sa bolovima u kolenu.molim vas dajte mi adresu gde se vrsi ta terapija

  1. Zdravstveni Saveti

   Poštovana Mirjana,

   u okviru stranice imate dva velika dugmeta, plavo i crveno, koja vas vode ka detaljima samih terapija, gde se nalaze i svi kontakt podaci poliklinike koju preporučujemo. Slobodno ih kontaktirajte sa svim pitanjima i oni će Vam rado izaći u susret.

 2. MATILD DOKIC

  gde mogu dobiti triment ? Koliko kosta ? dali osiguranje placa ?

  1. Zdravstveni Saveti

   Poštovanje,

   u okviru stranice imate dva velika dugmeta, plavo i crveno, koja vas vode ka detaljima samih terapija i kontakt podacima poliklinike koju preporučujemo. Slobodno ih kontaktirajte sa svim dodatnim pitanjima i oni će Vam rado izaći u susret.

Komentari su zatvoreni.