Zaglavlje

Slanina dijeta

Slanina dijeta

Uz slanina dijetu istopite salo za samo 10 dana!

Uz slaninu, jaja, piletinu, povrće i zdrave masnoće možete istopiti pet odsto sala, ali je potrebno da se odreknete alkohola, šećera, brašna i raditi kratke treninge snage.
U svetlu nedavne objave Svetske zdravstvene organizacije (WHO) o štetnosti unosa industrijski proizvedenog mesa na zdravlje, nutricionistica dipl. ing. Mirja Jošić komentira preporuku unosa slanine i drugih mesnih prerađevina u 10-dnevnoj dijeti fitnes trenera Nikolasa Polea i drugim mesnim dijetama.”Dijete koje obećavaju brz gubitak kilograma nisu preporučljive. Ali ako odlučite da se deset dana prdržavati ove dijete i za doručak tih deset dana jedete jaja sa slaninom, ne treba strahovati od karcinoma u tako kratkom periodu. Upozorenje Svetske zdravstvene organizacije izdato je za količinu od 50 grama procesiranog crvenog mesa koje valja unositi tokom dužeg vremenskog razdoblja kako bi rizik od razvoja karcinoma debelog creva iznosio 18 odsto”, pojašnjava nutricionistica Mirja Jošić.Suhomesnate proizvode, dodaje nutricionistica, valja izbegavati, ali ako se odlučite, birajte one koji ne sadrže hemijske konzervanse.sendvic jaja i slaninaFitnes trener Nikolas Polo tvrdi da je moguće za deset dana izgubiti pet odsto masnog tkiva ako se pridržavate njegovog strogog režima prehrane i vežbi.

“Ako svaki dan budete radili kratke treninge s teškim utezima, umesto dugih kardiotreninga (trčanje, bicikl, pokretna traka) brže ćete gubiti masno tkivo. Takođe, pomaže pijenje zelenog čaja, koji šećer u krvi održava stabilnim, kao i unos puno vode jer smanjuje osećaj gladi. Kombinacija masti i proteina pomaže kod mršavljenja, dok njihov spoj sa ugljenim hidratima stvara masne naslage”, rekao je fitnes trener Pole.

Dodaje da iz prehrane morate izbaciti šećer, hleb, brašno, gluten, pirinač i krompir jer oni vrlo brzo posle obroka podižu visinu šećera u krvi, što stvara nagon za ponovnim unosom sličnih namirnica u relativno kratkom vremenu.

U tih deset dana najbolji izbor su proteini iz belog mesa, ribe i jaja, a ugljene hidrate treba uzimati iz zelenog povrća. Za doručak možete jesti slaninu i jaja. Za ručak losos, piletinu sa avokadom, a za večeru odrezak i sezonsku salatu. Pobrinite se da unosite dovoljno masnoća, najbolje iz maslinova ulja. U tih deset dana trebalo bi ograničiti i unos voća – preporučuje se samo avokado.

mesnata slanina

Trener Nicholas Polo: 12 važnih pravila kojih se treba pridržavati 10 dana!

1. Čaj ubrzava metabolizam – Zeleni čaj pomaže i u izgaranju masti. Osim zelenog izvrstan je ginseng čaj. Njegov unos ne bi smeo biti veći od pet šolja dnevno.
2. Izbacite pirinač, hleb i krompir.
3. Kratko, ali učinkovito – Treninzi od 20 minuta sprečiće pretreniranost.
Prvi dan: noge i trbuh;
Drugi: prsa i tricepsi;
Treći: ramena i trbuh;
Četvrti: leđa i bicepsi.
4. Smanjite kardio treninge – Radite li kardio trening duže od 20 minuta, osim masnoća trošite mišiće. Polo tvrdi da kratko dizanje većih težina ima puno bolji učinak.
5. Dizanje teških tegova – Dizanje teških tegova efikasno topi masne naslage, naročito kod žena. Ako ste početnik, posavetujte se s trenerom kako se ne biste povredilii.

6. Smanjite unos šećera – Treba izbaciti šećer, ali i ograničiti unos voća koje sadržava veliku količinu šećera (grožđa i smokava).
7. Na dijetu posle mesečnice – Kod većine žena apetit se pre mesečnice povećava. Zato je najbolje da na desetodnevni režim krenu nakon menstruacije, smatra trener.
8. Izbacite alkohol – Alkohol sadrži puno praznih kalorija, tako da će telo prvo posegnuti za energijom iz alkohola, a ne onom koju unesete hranom.
9. Fotografija prije i poslije – Veliko je zadovoljstvo videti rezultate koje ste postigli teškim radom i odricanjem. Fotografija je objektivan pokazatelj da li režim deluje.
10. Pijte dovoljno vode – Preporučena dnevna doza je oko dve litre. Kako biste se setili da pijete dovoljno vode najbolje je da nositi flašicu sa sobom.
11. Koristite dodatke prehrani – Hrana je najbolji izvor vitamina i minerala, ali kad ste na restriktivnom režimu i trenirate kako biste gubili masnoću, a ne i mišiće, trebalo bi piti proteinske napitke.
12. Plan je ključ uspeha – Ako želite da za 10 dana izgubite 10 odsto masnoće, moraćete planirati što ćete jesti svaki dan. Salata od tune odličan je obrok za posao.

(24sata.hr)

Povezane vesti