Zaglavlje

Bradavice i kako ih odstraniti prirodnim lekom

Bradavice i kako ih odstraniti prirodnim lekom

Bradavice su ružne izrasline na koži koje ponekad deluju kao mali baloni koji vise. Uz to što su ružne i često se nalaze na mestima na kojima nam smetaju.

Za razliku od nekih drugih bolesti koje bole a ne vide se, bradavice ne bole, ali se zato vide i to je ono što najviše smeta. Iako nisu opasne i obično ne bole, bradavice su izrasline kojih bi svako ko ih ima hteo da se oslobodi. Obično izrastu na nekim neugodnim mestima kao što su ruke, stopala ili vrat, pa se jasno vide, zbog čega se osećamo neprijatno. Ali, nema razloga za brigu, jer ih se možete rešiti kod kuće, bez intervencije lekara.

Bradavice na ruci ili licu

bradavice-na-licuKo ima bradavice po ruci ili licu, treba uzme sirovog drveta od jasena i da ga stavi na vatru da gori. Onim sokom koji izlazi iz drveta neka maže bradavice.

Takođe može da izgneči i iscedi sok iz svežeg lista kiselice ili bršljanaili preslice. U ovu tekućinu umoči malo pamuka i privija na bradavice. Isceđen sok iz crvenog luka takođe je dobar lijek protiv bradavica.

Kada bradavice ispucaju na prsima

bradavice-na-grudimaUzme se sveže trave kunice, zvane i stolisnik ili hajdučka trava (Achillea Millefolium). Trava se dobro opere da ne bi bila prašnjava, ocedi, istuče i pomeša s čistim maslinovim uljem i time se bradavice oblažu.

Na jednu kašiku istucanog semena od bosiljka (Ocimum basilicum) i šaku lišća od crvene ružice prelije se četvrt litre kipuće vode i ostavi se 5–6 sati dobro poklopljeno. Ovim se odvarkom stavljaju oblozi na bradavice i brzo se izleče.

Povezane vesti