Zaglavlje

Muškarcu iz Argentine iz srca izvadili čačkalicu!

Muškarcu iz Argentine iz srca izvadili čačkalicu!

Kada sam kolegama rekao da je posredi bila drvena čačkalica nisu mi verovali. Govorili su mi: Stariš, treba da odeš u penziju, načisto si poludeo, ispričao je kroz smeh hirurg Fernando Sičero.

Argentinac Horasio Videla je mesecima bolovao od raznih infekcija, sve dok mu hirurzi iz srca nisu izvadili čačkalicu koju je progutao dve godine ranije a da to nije ni znao.

“Znali smo da treba da izvadimo strano telo. Mislio sam da će to biti kateter koji ćemo otkloniti tokom operacije. Kada sam kolegama rekao da je posredi bila drvena čačkalica nisu mi verovali. Govorili su mi ‘stariš, treba da odeš u penziju’, ‘načisto si poludeo”‘, ispričao je kroz smeh hirurg Fernando Sičero.

On je objasnio da je čačkalica prošla iz digestivnog trakta u krvni sistem sve do srca.

“Srećom, pa je reč o jakom i zdravom muškarcu”, naveo je lekar.

“Proveo sam šest meseci između bolnice i kuće. Osećao sam da me nešto bode u srce”, kazao je 42-godišnji Videla. Tokom poslednjih nekoliko meseci izgubio je sedam kilograma:

“Imao sam visoku temperaturu, a lekari nisu znali šta mi se dešava”. “Kada jedete, dobro žvaćite”, poručio je Videla u razgovoru sa novinarima. Dr Sičero je naveo da su medicinskim analima zabeležena još dva takva slučaja, jedan koji se dogodio u Japanu 1972. i jedan u Kini od pre pet godina.

(Tanjug)

Povezane vesti