Zaglavlje

Žena rodila zdravog dečaka zahvaljujući materici svoje majke!

Žena rodila zdravog dečaka zahvaljujući materici svoje majke!

Šveđanka kojoj su zbog karcinoma odstranili matericu, rodila je – deset godina kasnije – zdravu bebu, zahvaljujući svojoj majci…

Zahvaljujući revolucionarnoj medicinskoj proceduri, jedna Šveđanka je uspela ne samo da se izbori s karcinomom već i da rodi zdravo muško dete, prenose svetski mediji 25. avgusta 2015. godine.

babina-bebaU ekskluzivnom intervjuu za agenciju Asošijated Pres, ova mlada majka koja je želela da ostane anonimna, kaže da “ne može da opiše svoju sreću i da je dobila sve što je ikada u životu želela”. Na rođenju svog, sada već devetomesečnog sinčića, srećna majka zahvalna je – pre svega – svojoj majci čija joj je materica presađena. Naime, kada je u dvadesetim godinama obolela od karcinoma, njena materica je morala biti odstranjena i bilo je apsolutno nezamislivo da će ikada roditi.

Druga osoba kojoj ova Šveđanka zahvaljuje je dr Mats Brenstorm, akušer u bolnici Sahlgrenska Univerziteta u Geteborgu, pionir je u oblasti transplantacije materice.

On je, naime, i zaslužan za revoluciju u medicini, koja je do sada već omogućila rođenje četvoro dece u transplantiranim matericama. I peto je već na putu!

Povezane vesti