Zaglavlje

Narandžina kora i kilogrami – dva najveća problema i kako ih rešiti?

Narandžina kora i kilogrami – dva najveća problema i kako ih rešiti?

Estetska i antiaging medicina predstavlja granu medicine usmerenu na istraživanje, pronalaženje i primenu što manje invazivnih i neinvazivnih kozmetičkih tretmana u cilju postizanja što boljih efekata i zadovoljstva pacijenata svojim izgledom. Ovo polje medicine više nije ograničeno samo na plastičnu hirurgiju i dermatologiju pošto se svaki dan pojavljuje sve više tretmana i metoda koji omogućavaju podmlađivanje i bolji izgled pacijenata. Rastući trend je da su estetski i antiaging tretmani svakodnevni i uobičajeni način očuvanja prirodnog i lepog izgleda.

Postoji izuzetno velik broj hirurških i nehirurških estetskih i antiaging procedura koje rešavaju veliki broj estetskih problema. Najtraženiji su tretmani koji rešavaju dva najveća problema sa kojima se sureću prvenstveno pripadnice lepšeg pola, celulit i mršavljenje.

Anticelulit tretmani

Anticelulit tretmaniZa razliku od žena, vezivno tkivo je kod muškaraca smešteno paralelno s površinom kože, što manjim povećanjem broja masnih ćelija kod njih nije rezultat pojava udubljenja na koži. Kod žena, budući da je struktura vezivnog tkiva u vertikalnom položaju na površinu kože, višak masnih ćelija potiskuje kožu prema gore, vezivno tkivo više nije toliko elastično i suočavamo se s poznatim problemom zvanim celulit.

Da bi se uspešno rešio problem celulita, takođe se preporučuje uklanjanje neki faktora koji utiču na njegovu pojavu kao što su:

  • Smanjena fizička aktivnost
  • Pušenje
  • Nepravilna ishrana
  • Stres

Najefikasnije uklanjanje celulita postiže se kombinacijom nekoliko metoda kako što su: Shockwave terapija, kompjutersko jačanje mišića, biostimulacija i anticelulit masaža.

Shockwave terapija

Terapija shockwave talasi koriste kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita kod žena: fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju masnoće u donje slojeve dermisa.

Mehanički utiče na vibriranje tkiva u celulitom zahvaćenim delovima tela poboljšavajući pri tom izgled kože, te se postiže efekat zatezanja vezivnog tkiva čime se pospešuje elastičnost.

Anticelulit masaža

anti-celulit-masazaGlavni cilj anticelulit masaže je rastresanje kože i potkožnog tkiva, te pojačavanje cirkulacije u njima i zagrevanje. Osim toga, postiže se i određena doza relaksacije, ali to nije primarni cilj ove masaže.

Hvatovi i međuhvatovi koriste se na butini sa obe strane i na potkolenici sa zadnje strane. Potkolenica sa prednje strane i stopalo masiraju se kao u klasičnoj masaži, ali nešto intenzivnije. Noge se obavezno masiraju cele bez obzira što celulit nije prisutan svuda.

Kompjutersko jačanje mišića

Kompjutersko jačanje oslabljenih mišića predstavlja najnoviji i najkvalitetnijiji metod jačanja svih grupa mišića. Više ne morate ići  u teretanu i samostalno vežbati, kompjuter će uraditi to umesto Vas. Sastoji se od nekoliko vrsta kompjutera u zavisnosti koja mišićna grupa treba da se ojača do čak 70-90%. Švajcarski medicinski pronalazak za najbolje rezultate.

Više o pojedinačnim procedurama i anticelulit tretmanima, kao i kontakt informacije poliklinike koju preporučujemo, možete saznati klikom na dugme ispod:

Anticelulit tretmani dugme

Mršavljenje

mrsavljenjeMetoda koja daje najbolje rezultate za najkraće vreme i kojom se nabolje utiče na mršavljenje – oblikovanje tela, gubljenje potkožnog masnog tkiva, celulita i zatezanje kože, je primena Ultratone Futura Pro aparata koji je jedinstveni kompletni sistem za lice i telo i jedini sistem u svetu koji radi na principu upotrebe bioelektričkih struja identičnih onima koje proizvodi ljudsko telo.

Biostimulacija

Ultratone Futura Pro aparat ima 44 oblika biostimulacijskih impulsa, dok drugi slični aparati imaju tek 6-12 impulsa, a još važnije je da se tokom samo jednog minuta promeni 150.000 programskih faza, koje stalno upošljavaju nove grupe mišića. Tokom običnog vežbanja, mišić aktivira samo do 50-60% svog potencijala i to za kratko vreme, pre nego što se umori. Sa Futura Pro tehnologijom se može postići veća i duža aktivnost tih mišića.

Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija predstavlja novu, nehiruršku metodu uklanjanja masnih naslaga i celulita. To je bezbolna i neinvazivna metoda koja omogućava preoblikovanje tela na brz i efikasan način i za vrlo kratko vreme. Metodom ultrazvučne kavitacije se deluje na lokalizovane masne naslage i njihovo uklanjanje se direktno odražava na smanjenje obima i preoblikovanje tela.

Lipoliza

estetikaLipoliza predstavlja alternativu hirurškoj liposukciji i  jednu od najsavremenijih metoda za lečenje gojaznosti i celulita. Lipoliza je neinvazivna metoda kojom se bez hirurške intervencije razlažu i odstranjuju masti iz potkožnog tkiva. Specifična  frekvencija talasa, mast prvo pretvara iz triglicerida u monogliceride, zatim u masne kiseline i glicerol. Bezmasne kiseline se transportuju do jetre gde se razlažu i izbacuju iz organizma, dok se glicerol koji je rastvorljiv u vodi koristi kao izvor energije.

Lipoliza je pokazala znatno bolje i dugotrajnije rezultate  od hirurške liposukcije u lečenju gojaznosti i celulita i sve češće se primenjuje kao dodatna metoda u hirurškoj liposukciji.

Više o pojedinačnim tretmanima i o mršavljenju, kao i kontakt informacije poliklinike koju preporučujemo, saznajte klikom na dugme ispod:

Mrsavljenje - dugme

Povezane vesti